Per-Unos ledsagare, en indiansk shaman-broder.
En sida under http://indianer.vingar.se

Rinnande Vattnet!

 "Rinnande Vattnet",  eller någon synonym... ja det är en av mina ledsagare=guider=hjälpare, som jag tänkte berätta lite om.
Detta innehåller en del som kan vara av intresse för dig som är intresserad av indianer, tidigare liv, ledsagare etc... Den som är nyfiken får läsa. 
Finns det en person som hittar något vettigt att ha i sin mentala kom-ihåg-ryggsäck så är jag nöjd.
Strunt i att det handlar om mig! 
Alla, även Du, har någon guide. Någon är med dig nästan hela livet, andra kommer och går, en del är specialister inom det ämne man medvetet jobbar med, jag har t ex healingguider... Brorsan är shaman och healingkunnig i högsta grad. Dessutom har har stor koll på och kunskap om utomjordingar och naturväsen osv osv. Enormt sort kärleksfullt djupt allvar, fast han är även en stor humorist med varmt hjärta. 

Som minne (? nää mycket mer...) från mitt senaste indianliv har jag även som ledsagare en amerikansk vithövdad örn = American Bold Eagle, som du kan läsa mer om och se fina bilder på via länkar längre fram på indian-sidan. Örnen är mycket skicklig på energier, har universellt starkt kontaktnät och bl a jämfört med andra guider har han ovanlig förmåga att hålla koll på vad som händer i många olika dimensioner samtidigt. De som med sina egna vingar utfällda fått hälsa på honom vingspets mot vingspets har varit djupt rörda över hans oerhört kärleksfulla styrka.

Som healing-guide har jag även en österländsk munk. Mycket duktig med universellt kontaktnät även han.
Plus sådana som kommer då och då, bl a när jag, brorsan, örnen eller munken behöver hjälp... 

Kärnan i allt är att vi människor enligt en universell lag har fri vilja som ska respekteras, fast det tyvärr inte görs av alla. Vi måste be om hjälp, tala om vad vi vill ha gjort osv... sedan kan det ju vara fördel om vi på något sätt märker vad de vill... fniss.
Lite tips och många bra länkar om healing finns på http://healing.vingar.se
  Shamantips:  http://shaman.vingar.se 
Naturväsen:  http://devor.vingar.se


Det finns massor av paralleller att dra till alla våra enskilda liv, sök så du kan nog också hitta något lärdomskorn nedan.
 
Bakgrunden är också lite beskrivande för hur informationen kommer till oss.
Någon hade bett mig berätta om bl a detta, men jag visste inte var jag hade mer info, för att få lite mer kött på benen än jag hade i huvudet.  Kött där? Inte bara sågspån? 
Så håller jag på och rotar efter ett annat band och plockar upp ett gammalt kassett-ljudband från 80-talet (?) jag knappt hört sedan dess. jag fick det av den som ritade av min ledsagare och efteråt berättade vad hon hade fått till sig.

Med varma hälsningar
Per-Uno


Nu sätter jag på bandet och lyssnar och skriver upp en del av sakerna som sägs, med några kommentarer:
 

Namnet "Rinnande Vattnet" är förståss en grov svensk översättning på ett indiannamn. Lyssnar olika personer får man detta eller synonymer. Indianerna hade ofta namn efter naturföreteelser, som vatten, luft, moln, djur, fåglar osv. Liksom alla naturfolk hade de många namn och synonymer får sådana saker vi klumpar ihop i ett namn, för dem finns många sorters vatten... För att ta ett närliggande exempel har våra samer har ju en mängd namn för olika sorters snö, kommer ej ihåg antalet just nu men det är många olika namn minsann, jag har sett en lista, kanske på någon av min hemsidas alla Same-länkar? http://samer.vingar.se  Vi associerar ju rinnande vatten med något som är fritt, naturligt, har massor av livsenergi - till skillnad mot vårt "döda" kranvatten. Hon som kanaliserade detta fick mycket starkt fram mycket humor och spex, blandat med hans stora kunskap och mycket kärleksfulla välmenande och tjänande attityd.
 
Den form "Rinnande Vattnet" visar sig som idag, som ledsagare till mig är som den prärie-indian han och jag var på 900-talet i Nord-Amerika. Indianstammen är idag bekant för de flesta av oss: SIOUX. Sitting Bull är en Sioux-hövding de flesta känner till. Min dotter Jenny har skrivit en skoluppsats om honom. Den och många indianlänkar finns på vår hemsida  http://indianer.vingar.se.
Brorsan är ung, har slätt, långt mörkt hår, sammanflätat med band och över pannan har han ett violett band som håller hans långa hår på plats. I bak har han knutit fast ett antal fjädrar. I detta liv på 900-talet var vi oskiljaktiga bröder, jag var 3 år äldre än honom. Vi hade mycket kunskap om levnadsförhållanden, om hur man skull odla, om jakt, natur och överlevnad. Vi levde som nomader, jagade bl a buffel.
 
Jag dog under en buffeljakt. Begravningen gick till på ett sätt som bl a siouxerna använde sig av:
Den döda lades i en hydda på en hög träställning, praktiskt för att rovdjur inte skulle äta upp köttet. Där fick kroppen ligga tills den torkat, då bars den upp och lades i en spricka uppe i bergen, då kom man ju närmare ande-världen.
 
Efter min död fortsatte jag som guide åt "Rinnande Vattnet", som under "min" ledning (synd att man inte kan ta åt sig) blev en mycket kunnig och skicklig medicinman och shaman.  Brorsan är mycket kunnig och kärleksfull och humoristisk och hjälper mig helt sanslöst idag. Han var duktig på att känna in orsaker till vad som hände idag och vad som skulle hända framöver, hur man skulle bedriva jakt, var man skulle bosätta sig, vad man skulle odla och var. Han var duktig på att tjäna och hjälpa människor, så "fanatisk" och arbetande att han aldrig hanmed att gifta sig. Färgen på hans pannband, purpurlila är samtidigt både den andliga och den tjänande färgen. Vi fortsatte alltså efter min död att vara lika sammansvetsade som tidigare och hjälpte varandra kärleksfullt men det blir annorlunda som guide. Vi har varit tillsammans på olika sätt i flera liv både innan och efter det livet.
 
Det känns ju lite skämmigt att ha en så framstående och nära guide, när han dessutom har mage att påstå (fniss!) att jag har mycket energi inom mig och att jag ska använda mig av det på ett positivt, kreativt sätt. Han säger att han stöder mig i detta hjälpande. Den stora vithövdade örnen som är med som min beskyddare, har väl också indianskt shamansamband. Naturligtvis (?!) råkar min CD nu spela en örn-sång: En av Dolly Partons många underbara sånger: "She´s an Eagle when she Flyes".  Hur ska jag öka mina förmågor? Eller få tillgång till dem jag har?
 
Brorsan ger mig följande klokord, som nog även gäller fler, kanske Dig?

Jag ska följa det jag har inom  mig
och inte det andra vill att 
 jag ska göra!
Skippa rädslor! Låt kärlek ersätta dem!
Jag tror på 
M
in kapacitet!
Det finns inget tak!
Det finns inga begränsningar!
Jag har stor styrka och en "buffel"-stark inre kraft!

Under denna kanalisering kommer det fram många och hälsar på mig:
Olika husdjur som hundar och katter, som jag säkert känt i detta och/eller tidigare liv.
Även "ute"-husdjur som hästar och kor m fl ur olika djurdimensioner...
Djur från naturen som smådjur, fåglar (som ju är en symbol för andevärldskontakt).
En glad ekorre hoppar glatt omkring, jag verkar ha varit en djurvän. Och är det fortfarande.
Mindre barn kommer och hälsar liksom även många äldre vuxna, troligen bl a från min barndomstid.
En glad dam med lockigt permanentat hår (skulle kunna vara min mamma eller min moster?).
En lika positiv gammal dam, som ser tandlös ut, hon kniper ihop munnen, hon har långt slätt hår och ser ut att vara släkt med föregående dam? (Kanske mormor, utseendet stämmer!)
En vacker fjäril kommer fram och visar symboliskt:  

Dags att krypa ur och släppa puppan,
ge sig ut på friare ytor - andevärlden.
Jag har stöd och mycket healingkraft. 
 
Mycket potential. 

 Jag ska inte glömma att använda mig av humor, jag har glatt stöd av mina osynliga vänner, speciellt min spexiga brorsa!   

 
Brorsan har förresten ett hals-smycke på sig. Det är av jaspis, en sten som bl a är renande för njurar och för utrensning av kroppen. Sådan information kan ge ledtrådar för vad vi borde göra åt vår hälsa. En annan vanlig indian-smyckes-sten är turkos.
 
Min ledsagar-broder är en väldigt god och nära vän, som vet allt om mig och alltid är med mig.
Men när han är ledsagare måste jag alltid ta första steget till kontakt och för hjälp och råd.
Människans fria vilja! 

Jag måste ta första steget och släppa - rädslan?
Våga BE om hjälp!
Se glädje, det positiva och kärleken i tillvaron!

Ledsagarna:
Det liv vi lever som människor på jorden är bara som en kort dag i hela vår stora tid, den vi själva skapar.
Efter dagen på jorden är vi en natt uppe som ljusväsen och går sedan ner igen för att utveckla och lära oss och andra.
Jag har ansvaret för mitt liv!
Kropp + själ + ande = Den viktiga Treenigheten!
Livet är Guds gåva till oss.
Att vi lever det rätt är vår gåva till Gud!
Tillbaks till indian-sidan